Koninklijk Toneelgezelschap Reynaert v.z.w.

Gomaar is de naam van het hoofdpersonage in een trilogie van Wim De Wulf waarin drie staties uit het leven van een boerenzoon verteld worden.

Wij spelen deel 1 en 2.

Stekezotvanu: Gomaar, boerenzoon achter ’t gat van een paard.
Wiedatterieris: Gomaar, student in de tijd van Che, vergroeid met zijn oude Norton.

In Stekezotvanu en Wiedatterieris worden twee geestige en louterende levensportretten van een opgroeiende boerenzoon geschilderd tegen de achtergrond van een veranderend Vlaanderen.  Liefdevol, maar niet zonder kritische ironie, volks en ook diepmenselijk en universeel.  Als geen ander theaterauteur weet Wim De Wulf een onvrede met het leven te paren aan een poëtisch panorama van dorp, stad en familie.

Meer nog dan theater  is Gomaar een episch schilderij waarin een eenvoudige jongen op een aandoenlijke en ontwapenende manier op zoek gaat naar zichzelf, naar liefde en naar de zin van het leven.

Vol goesting gaat een troep van twaalf acteurs en actrices de Vlaamse klei verbaal te lijf om er een sprekend beeld van het dorps- en stadsleven in het Vlaanderen van de jaren 50 tot 70 van de vorige eeuw uit te boetseren.  Zij leerden de taal van de bomen begrijpen en bestudeerden aandachtig het gat van een paard.  Geraak daar maar wijs uit !