vorige

‘De twaalfde nacht’ van William Shakespeare

8 Jan 2016

De twaalfde nacht kunnen we bestempelen als een heel positieve productie. Iedereen was razend enthousiast. Elke opvoering groeide de publieke belangstelling. Uiteindelijk werd voor de laatste avond 2 rijen stoelen bijgezet. Als dat geen succes is. Ook de spelers, regisseur en medewerkers waren enthousiast. De sfeer zat er echt in. De spelers leefden in perfecte symbiose met het bloempottendecor en voelden zich heerlijk in het licht gezet door onze nieuwe, op maat gemaakte, led-belichting. Life gitaarmuziek versterkte de situaties en emoties en steunde vooral onze nar met zangtalent. Heerlijk toch? Alsof het niets was. Maar niets is minder waar. Daarom nogmaals een dikke proficiat en een welgemeende dank u wel, aan al wie meewerkte aan dit theaterfestijn.

We slaan er ééntje over.

29 Jan 2015

Het is beslist. We slaan in 2015 de voorjaarsproductie over. Om er in het najaar weer volop te staan.

Onze najaarsproductie “Gomaar!” komt eraan.

25 Okt 2014

Momenteel zijn we nog druk bezig met de laatste repetities, opzetten van het decor en het ontwerpen, zoeken en maken van alle rekwisieten en kledij. Maar op 21 november 2014 geven wij het startschot voor “Gomaar!”.

 

Gomaar is de naam van het hoofdpersonage in een trilogie van Wim De Wulf waarin drie staties uit het leven van een boerenzoon verteld worden.

Wij spelen deel 1 en 2.

Stekezotvanu: Gomaar, boerenzoon achter ’t gat van een paard.
Wiedatterieris: Gomaar, student in de tijd van Che, vergroeid met zijn oude Norton.

In Stekezotvanu en Wiedatterieris worden twee geestige en louterende levensportretten van een opgroeiende boerenzoon geschilderd tegen de achtergrond van een veranderend Vlaanderen.  Liefdevol, maar niet zonder kritische ironie, volks en ook diepmenselijk en universeel.  Als geen ander theaterauteur weet Wim De Wulf een onvrede met het leven te paren aan een poëtisch panorama van dorp, stad en familie.

Meer nog dan theater  is Gomaar een episch schilderij waarin een eenvoudige jongen op een aandoenlijke en ontwapenende manier op zoek gaat naar zichzelf, naar liefde en naar de zin van het leven.

Vol goesting gaat een troep van twaalf acteurs en actrices de Vlaamse klei verbaal te lijf om er een sprekend beeld van het dorps- en stadsleven in het Vlaanderen van de jaren 50 tot 70 van de vorige eeuw uit te boetseren.  Zij leerden de taal van de bomen begrijpen en bestudeerden aandachtig het gat van een paard.  Geraak daar maar wijs uit !

E-Gomaar

Sint-Kruis kermis 2014!

20 Sep 2014

Reynaerdiers, vossen, en aanverwanten

September, het doet vast een belletje rinkelen…vooral dan de derde zondag van september, de 21ste dus.

Dan hebben wij natuurlijk onze jaarlijkse afspraak voor Sint-Kruis kermis.

We hopen jullie allemaal in groten getale te mogen verwelkomen op ons luxueus, bourgondisch terras waar je kunt genieten van het unieke Reynaertbier of een ander lekker drankje.

Een leuke eye-catcher ivm onze ‘Gomaar-productie’ zal er worden opgesteld, we proppen onszelf in aangepaste kledij,… ambiance verzekerd!

En hopelijk kunnen we ’s avonds na een leuke, gezellige kermis samen met Gomaar zeggen: ‘ … en maar nie willen regenen é’

Komen é!

Nieuwe foto’s online!

17 Apr 2014

Het is intussen weeral voorbij. Onze voorjaarsproductie ‘Van je toegewijde zus, Cécile / J@loezie!’, is op zijn einde gekomen.

Bij deze danken wij iedereen om er samen met ons een schitterende productie van te maken. Intussen staan ook wat foto’s online, hier en op onze facebook pagina. Neem zeker eens een kijkje.

Tot de volgende productie!

Leuke vermelding van onze productie!

26 Mrt 2014

Door een enthousiaste buurtbewoonster hebben we een vermelding gekregen op zulle.brugsebuurten.be, waarvoor dank.

http://zulle.brugsebuurten.be/zulle2014voorjaar

Nog steeds kaarten beschikbaar!

9 Mrt 2014

Vrijdag is het zover, onze dubbelproductie ‘Van je toegewijde zus, Cécile‘ en ‘J@loezie‘ gaat in première. Tijdens zes voorstellingen geeft onze ploeg alles van zichzelf, om u een onvergetelijke avond te bezorgen.

U heeft nog niet gereserveerd? 
U wilt er ook bij zijn?

Wacht dan niet langer en reserveer hieronder, er zijn nog steeds kaarten beschikbaar.

RESERVEER HIER

of reserveer per telefoon op: 0468 124749

 

Een kaart kost 8 euro per persoon mits betaling vooraf via overschrijving op rek. nr. BE16 7450 7258 5674. Bij betaling aan de deur kost een kaart 9 euro per persoon.

volgende

Laatste Productie

De kreupele van Inishmaan

  Poor Billy: een wees, kreupel en lelijk, en het leven moet nog beginnen. Gevangen op een dood eiland. Hij wil maar 1 ding: weg van hier! En kijk… Hollywood. Hollywood?! You must be kidding!!!

Foto’s

Uitnodiging

Meld u aan om een uitnodiging te ontvangen, zo blijft u altijd op de hoogte van onze producties.